بیرجندرسا-غذاهای آماده و غذاهای بستهبندیشده میتوانند به تدریج به مغز افراد آسیب برسانند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از مدیسن نت، یک مطالعه جدید میگوید غذاهای فوق فرآوری شده مانند غلات صبحانه، نوشابه، هات داگ و سس کچاپ، خطر ابتلاء به بیماری پارکینسون را در فرد افزایش میدهند.
محققان گزارش دادند افرادی که حدود ۱۱ وعده غذای فوق فرآوری شده در روز مصرف میکردند، ۲.۵ برابر بیشتر از افرادی که کمترین مقدار را مصرف میکردند، در معرض خطر ابتلاء به سه یا بیشتر علائم اولیه پارکینسون بودند.
محققان گفتند نمونههای تک وعدهای از غذاهای فوق فرآوری شده شامل یک قوطی نوشابه، ۳۰ گرم چیپس سیب زمینی، یک برش کیک بستهبندی شده، یک هات داگ یا یک قاشق غذاخوری سس کچاپ است.
دکتر «شیانگ گائو»، محقق ارشد و رئیس مؤسسه تغذیه دانشگاه فودان در شانگهای، گفت: «داشتن یک رژیم غذایی سالم بسیار مهم است زیرا با کاهش خطر ابتلاء به بیماریهای عصبی مرتبط بوده و انتخابهای غذایی که امروز انجام میدهیم میتواند به طور قابل توجهی بر سلامت مغز ما در آینده تأثیر بگذارد.»
گائو ادامه داد: «شواهد رو به رشدی وجود دارد که نشان میدهد رژیم غذایی ممکن است بر ابتلاء به بیماری پارکینسون تأثیر بگذارد. تحقیقات ما نشان میدهد که خوردن بیش از حد غذاهای فرآوری شده، مانند نوشابههای شیرین و تنقلات بستهبندی شده، ممکن است علائم اولیه بیماری پارکینسون را تسریع کند.»
بیماری پارکینسون یک اختلال حرکتی پیشرونده است که باعث لرزش، سفت شدن یا مشکل در تعادل و هماهنگی بدن افراد میشود. طبق گفته مؤسسه ملی پیری، این بیماری زمانی رخ میدهد که سلولهای مغزی که هورمون دوپامین را تولید میکنند، میمیرند یا دچار اختلال میشوند.
غذاهای فوق فرآوری شده عمدتاً از مواد استخراج شده از غذاهای کامل، مانند چربیهای اشباع، نشاسته و قندهای افزوده ساخته میشوند. آنها همچنین حاوی طیف گستردهای از افزودنیها هستند تا آنها را خوشمزهتر، جذابتر و ماندگارتر کنند، از جمله رنگها، امولسیفایرها، طعمدهندهها و تثبیتکنندهها.
برای این مطالعه، محققان سلامت نزدیک به ۴۳۰۰۰ متخصص بهداشت ایالات متحده را که در دو مطالعه پزشکی در مقیاس بزرگ شرکت داشتند، پیگیری کردند.
هیچکدام در شروع مطالعه پارکینسون نداشتند. با میانگین سنی ۴۸ سال، آنها تا ۲۶ سال از طریق معاینات پزشکی منظم، پرسشنامههای سلامت و عادات غذایی پیگیری شدند.
تیم تحقیقات علائم اولیه پارکینسون را در بین شرکتکنندگان، از جمله مشکلات خواب با حرکت سریع چشم (REM)، یبوست، افسردگی، درد بدن، اختلال در دید، خوابآلودگی بیش از حد در طول روز و کاهش توانایی بویایی، بررسی کردند.
سپس آنها این علائم را با میزان مصرف غذاهای فوق فرآوری شده توسط افراد مقایسه کردند، پس از اینکه شرکتکنندگان را بر اساس میزان مصرف غذاهای فرآوری شده به پنج گروه تقسیم کردند.
افرادی که در گروه با بالاترین میزان مصرف- ۱۱ وعده یا بیشتر در روز- قرار داشتند، در مقایسه با افرادی که در گروه با کمترین میزان مصرف با کمتر از سه وعده روزانه بودند، ۲.۵ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلاء به سه یا چند علامت اولیه پارکینسون بودند.
محققان افزودند که خوردن غذاهای فوق فرآوری شده بیشتر با افزایش خطر ابتلاء به تقریباً همه علائم اولیه پارکینسون به جز یبوست مرتبط است.
محققان گفتند که غذاهای فوق فرآوری شده حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی ناسالم مانند قند، سدیم و چربیهای اشباع اضافی هستند که ممکن است ارتباط آنها با پارکینسون را توضیح دهد. افزودنیهای غذایی نیز ممکن است در التهاب آسیبرسان به مغز نقش داشته باشند.
گائو گفت: «انتخاب مصرف کمتر غذاهای فرآوریشده و مصرف بیشتر غذاهای کامل و مغذی میتواند استراتژی خوبی برای حفظ سلامت مغز باشد. برای تأیید یافتههای ما مبنی بر اینکه خوردن غذاهای کمتر فرآوریشده ممکن است علائم اولیه بیماری پارکینسون را کُند کند، مطالعات بیشتری لازم است.»
پربیننده ترین ها
متقاضیان پیشخرید سکه بخوانند
تغذیه مناسب در زمان آلودگی هوا
جریمه نقدی دو واحد متخلف عرضه فرآوردههای خام دامی متخلف در شهرستان قائن
سهم ۲۶ درصدی بانوان خراسان جنوبی از تسهیلات تبصره ۱۸
اجرای دورکاری پنجشنبهها در خراسان جنوبی از ابتدای آذرماه
«تب برفکی» به انسان منتقل نمیشود
راهکارهای پیشگیری از سرقت منزل
قرآن نسخه شفابخش بحران فکری و اخلاقی جهان امروز است
ماده ای که با نور کنترل می شود
برگزاری آزمون استخدامی صدا و سیمای خراسان جنوبی
درخشش کاراتهکاران بشرویه در مسابقات کشوری
امام جمعه بیرجند: اعتماد مردم، کلید مقابله با جنگ روانی دشمن است
۱۳۵ پروژه عمرانی بسیج خراسان جنوبی آماده بهرهبرداری است
افزایش ابر در خراسان جنوبی
پیشبینی برداشت ۷۰ تن زیتون در خراسان جنوبی
آخرین اخبار
انتخاب سکاندار جدید هیئت انجمنهای ورزشی خراسان جنوبی
نظارت جدی بر انتخابات شوراها و خبرگان در خراسان جنوبی
حسابداری ابزار شفافیت اقتصادی است؛ خراسان جنوبی در صدر گزارشگری مالی
خراسان جنوبی میتواند به قطب اصلی شنای ماسهای کشور تبدیل شود
لغزندگی محورهای خراسان جنوبی؛ رانندگان احتیاط کنند
آمادهباش ۴۰ پایگاه هلال احمر برای رسیدگی به حوادث احتمالی در بارندگی
۲ هزار و ۴۰۰ سری جهیزیه به یاد شهدای خراسان جنوبی بین نیازمندان توزیع میشود
تداوم بارشها تا پایان هفته در خراسان جنوبی
دستگیری دو گروه متخلف شکار و صید در شهرستان نهبندان
استاندار خراسان جنوبی: وام ازدواج در اولویت پرداخت تسهیلات بانکی قرار گیرد
افزایش ۳ درصدی مصرف برق در خراسان جنوبی؛ پیک بار رکورد زد
همایش نهجالبلاغه، پیونددهنده علم و آموزههای دینی در فراجا است
تحویل 220 سری جهیزیه اهدایی رهبر انقلاب به زوجهای جوان خراسان جنوبی
نان سفید باعث افزایش قند خون میشود
معجزه خواب منظم برای بهبود فشار خون