کدخبر: ۷۹۸۱۶
۰۶ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۳۶
چاپ

۸۷۷ اثر تاریخی خراسان جنوبی نیازمند مرمت و حفاظت است

بیرجندرسا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: ۸۷۷ اثر تاریخی استان نیازمند مرمت و حفاظت است و برای این اقدام با کمبود اعتبار مواجه هستیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از ایرنا، هادی شاهوردی روز شنبه در نشست انجمن میراث فرهنگی خراسان جنوبی به مناسبت هفته میراث فرهنگی اظهار داشت: اعتبارات تخصیصی برای مرمت و حفاظت آثار تاریخی بسیار پایین است و درخواست از فرمانداران این است که اعتبارات حوزه میراث را ویژه ببینند.

وی با اشاره به شناسایی سه هزار و ۲۱۸ اثر تاریخی و طبیعی در خراسان جنوبی، گفت: از این تعداد هزار و ۱۴ اثر ثبت ملی شده و ۲ هزار و ۲۰۴ شناسایی شده هم فاقد ثبت ملی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی عنوان کرد: از مجموع هزار و ۱۴ اثر ثبت ملی استان،۹۳ اثر تپه و محوطه، ۷۰۴ بنا، ۸۰ اثر طبیعی و ۱۱۷ اثر ناملموس است.

شاه‌وردی با بیان اینکه سال گذشته ۲۶ پژوهش و مطالعات در حوزه میراث فرهنگی استان انجام شده است، بیان کرد: سال گذشته ۷۱ اثر تاریخی استان حفاظت و احیا شده که از این تعداد ۷۰ اثر مرمت و یک اثر احیا شده است.

وی ادامه داد: همچنین سال گذشته مطالعات تاریخی شهرستان خوسف و نهبندان انجام شده است.

شاهوردی با اشاره به وجود ۱۸ موزه در خراسان جنوبی گفت: پنج هزار و ۵۰۰ اقلام موجود در مخازن موزه‌های استان است که ۲۰۰ مورد در موزه‌ها به نمایش گذاشته شده است.

وی خاطرنشان کرد: سه اثر میراث فرهنگی استان از جمله باغ اکبریه، بیابان لوت و قنات بلده فردوس ثبت جهانی شده است، همچنین ژئو پارک طبس و روستای جهانی خراشاد هم در حوزه صنایع دستی ثبت ملی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت ادامه داد: پرونده‌های آسبادها و کاروانسراهای استان هم آماده و در پیگیری برای ثبت جهانی است.

شاهوردی با بیان اینکه نهبندان خاستگاه آسبادها در سطح کشور است و در خراسان جنوبی ۱۷۴ آسباد داریم، گفت: گرمترین نقطه بیابان لوت در منطقه ریگ یلان دهسلم مشخص شده است.

وی از ثبت ملی سه گنجینه زنده بشری در استان خبرداد و افزود: اساتید چاقوسازی در آبیز زیرکوه، دوتار در فردوس و طراحی فرش در شهر مود از جمله گنجینه زنده بشری استان هستند که تاکنون ثبت ملی شده‌اند.

شاه‌وردی با اشاره به تخصیص اعتبارات ملی و استانی خراسان جنوبی در سال جاری هم گفت: در سال مالی جاری هشت میلیارد و ۵۶۱ میلیون تومان اعتبار استانی به حوزه میراث‌فرهنگی اختصاص یافته است.

وی افزود: همچنین در سال مالی جاری ۱۸ میلیارد و ۸۴۱ میلیون تومان اعتبار ملی به حوزه میراث فرهنگی اختصاص یافته که از این مقدار ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل سفر نخست رییس جمهور بوده و چهار میلیارد و ۳۴۱ میلیون تومان هم برای ساخت موزه بزرگ استان تخصیص یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی عنوان کرد: در شهر بیرجند ۶۷ هکتار حریم بافت تاریخی داریم که در ۲۰ هکتار آن تعیین حریم انجام است.

شاهوردی با اشاره به قانون حمایت از مرمت و و احیای بافت‌های تاریخی و فرهنگی، خواستار همکاری دستگاه‌های متولی در این خصوص شد.

وی گفت: در زمینه مرمت آثار تاریخی با کمبود استاد کار ماهر مواجه هستیم و نسل جوان به دلیل سختی و سنگینی کار رغبتی به فعالیت در این حوزه ندارند.

شاهوردی عنوان کرد: براساس قانون، تخلفات ساختمانی و املاک در حریم آثار تاریخی و فرهنگی باید قلع و قم شود در حالی که شهرداری‌ها تنها به جریمه اکتفا می کنند.

وی بیان کرد: طی هفته جاری نصب ۲ پلاک ماندگار بر سر درب منزل دکتر شکوهی و معتمدنژاد خواهیم داشت.

پربیننده ترین ها

آخرین اخبار