کدخبر: ۳۹۰۰۷
۳۰ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۹
چاپ

رئیس سازمان جنگل‌ها و منابع طبیعی:

چالشهای امروز کشاورزی ناشی از بی توجهی به حوزه آبخیزداری است

چالشهای امروز کشاورزی  ناشی از بی توجهی به حوزه آبخیزداری است

بیرجندرسا-رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: بسیاری از چالش هایی که امروز کشور با آن مواجه است ناشی از بی توجهی به جامع نگری و حوزه آبخیزداری و بخشی نگری و انتزاعی کارکردن دستگاه ها در این حوزه بوده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا، خداکرم جلالی  در افتتاحیه کنگره ملی استحصال آب و آبخیزداری اظهار کرد: امروز بسیاری از کشورهای جهان به خصوص ایران با مشکل کم آبی مواجه هستند و ریشه آن نیز شرایط اقیلمی  و برهم زدن توازن طبیعت توسط انسان ها بوده است.

وی با بیان اینکه آب می‌تواند مایه عزت، تعالی و ارزش‌ها باشد، افزود: از 10 هزار سال گذشته تا 70 سال پیش برای گازهای گلخانه‌ای 270 پی‌پی‌ان و در 70 سال گذشته به 400 پی‌پی‌ان رسیده که تا پایان قرن حاضر به 600 پی‌پی‌ان با وجود گازهای گلخانه‌ای می‌رسد.

جلالی، گرم شدن زمین،   تغییرات در نزولات آسمانی و تخریب منابع آب و خاک را از جمله پیامدهای افزایش میزان غلظت گازهای گلخانه ای عنوان کرد و افزود: باید برای رفع این مشکلات چاره ای اساسی  شود البته کنوانسیون هایی در سطح جهان این موضوعات را پیگیری می کنند اما رفع آن زمان و هزینه های زیادی را می طلبد.

رئیس سازمان جنگل‌ها و منابع طبیعی گفت: کشور ایران تنها 1.3 میزان بارندگی‌های جهان را به خود اختصاص داده و 3 برابر تبخیر میانگینی در جهان را دارا است.

وی از دو برابر شدن اعتبارات آبخیزداری در بودجه سال ۹۴ خبر داد و گفت: با توجه به بحران کم آبی و وضعیت موجود در کشور این میزان اعتبار بسیار اندک است.

جلالی بابیان اینکه ۶۰ درصد منابع آبی کشور  مربوط به سفره های آب زیرزمینی است عنوان کرد: در حال حاضر میزان این ذخایر به ۱۱ میلیارد متر مکعب رسیده و بیلان منفی آب ۳۰۰ دشت حاصلخیز کشور را ممنوعه کرده است.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری خاطر نشان کرد: بنابراین نیاز است تا چاره ای اساسی در این زمینه شود و آبخیزداری و آبخوان داری یکی از راهکارهای موثر و سرنوشت ساز در این زمینه است.

وی تأکیدکرد: باید مسئله آبخیزداری و آبخوان داری را الویت نخست کشور قرار دهیم و نتایج تحقیقات و تجربیات در سراسر جهان نشان داده است که از هر هکتار آبخیزداری می توانیم حدود ۵۰۰ متر مکعب آب جدید استحصال کنیم.

جلالی بیان کرد: با ایجاد پوشش گیاهی، اصلاح خاک و بهبود شرایط محیطی می توان زمینه جذب آب را فراهم کرد و تعادل بخشی آبخوان داری کشور جز از این مسیر امان پذیر نیست.

وی افزود: آبخیزداری در همه عرصه های کشور قابل اجرا است و نسبت فایده به هزینه در پروژه های آبخیزداری ۲.۷ است و به علاوه هزینه استحصال آب در آبخیزداری ۲۰ درصد هزینه استحصال آب با ایجاد سد است.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری ادامه داد: در همین راستا این سازمان بحث جامع نگری در حوزه های آبخیزداری و مشارکت مردم را به عنوان یکی از استراتژیهای کارآمد و موثر در منابع طبیعی قرار داده است.

وی از بررسی اجرای ۱۱ میلیون هکتار آبخیزداری طی سه سال باقی مانده دولت یازدهم در سازمان مدیریت و برنامه ریزی خبر دادو گفت: با اجرای این پروژه دولت قادر خواهد بود تا ۷.۵ میلیارد متر مکعب آب استحصال کند.

جلالی یادآور شد: مدیریت الکوسیستم ها در قالب جامع نگری در حوزه آبخیزداری یکی از موضوعات مهم کشور بوده که در دستور کار دولت قرار گرفته است.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت:  بسیاری از چالش هایی که امروز کشور با آن مواجه است ناشی از بی توجهی به جامع نگری و حوزه آبخیزداری و بخشی نگری و انتزاعی کارکردن دستگاه ها در این حوزه بوده است.

 

 

 

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.

پربیننده ترین ها

آخرین اخبار