کدخبر: ۳۶۰۴۰
۱۸ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۴۷
چاپ

تن پوش های کهنه برای فصل نو

فروشگاه تاناکورا، محلی برای ارضای نیازهای کاذب

فروشگاه تاناکورا، محلی برای ارضای نیازهای کاذب

بیرجندرسا-این روزها اگر سری به مراکز خرید و فروشگاه های سطح شهر بزنید، با وجود اینکه خیلی هایشان هنوز در تب و تاب فروش فوق العاده تابستانه هستند، بسیاری از آنها هم لباس های پاییزه نو رسیده را در قفسه ها جا داده اند تا در جلب مشتریان اول فصل، از دیگران پیشی بگیرند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از خراسان جنوبی, هوا سردتر شده و وقت آن است که  چمدان و بقچه های لباس های زمستانی را باز کرده لباس گرم بپوشیم. خیلی ها هم البته در آغاز فصل سرد، دلشان هوس می کند تا علاوه بر رو کردن لباس های زمستانی قدیمی، لباسی مناسب فصل را که هم جدید است و هم شیک، برای خود تهیه کنند و با رخت نو به استقبال زمستان بروند. البته همیشه هم این طور نیست و گاهی مجبوری تا بنا به ضرورت، کاپشن، پالتو، بارانی یا ... دست دوم بخری تا در روزهای سرد زمستان محافظی برای سردی هوا و وسیله ای برای گرم شدن باشد.

 این روزها اگر سری به مراکز خرید و فروشگاه های سطح شهر بزنید، با وجود اینکه خیلی هایشان هنوز در تب و تاب فروش فوق العاده تابستانه هستند، بسیاری از آنها هم لباس های پاییزه نو رسیده را در قفسه ها جا داده اند تا در جلب مشتریان اول فصل، از دیگران پیشی بگیرند. مشتریان لباس های اول فصل، یا باید جیب پر پولی داشته باشند یا قید جنس خوب را از همان ابتدا بزنند، چرا که قیمت لباس های پاییزه و زمستانی، به خصوص اگر برند خاصی را بر خود داشته باشند، آن قدر بالاست که نمی شود به راحتی سراغشان رفت.

یدک مارک، دلیلی برای گرانی بیش از حد

در برخی خیابان های خاص! آن هم به جهت تردد مشتریان خاص تر! فروشنده های پوشاک صرفاً به جهت جلب مشتری با تبلیغات جذاب و گاه به بهانه مارک دار بودن، ایده های جدیدی به خرج می دهند و در این بین یکی از فروشنده ها با اشاره به مارک دار بودن لباس هایش خاطر نشان می کند: اینها ضمانت یکساله دارند. او قیمت های بالا را هم دلیل این امر می داند. البته به گفته یکی دیگر از فروشندگان، قیمت ها چندان هم زیاد نیست چرا که در جاهای دیگر با قیمت های بالاتر و حتی گاهی دو برابر به فروش می رسند و صد البته هم که مشتری خودشان را دارند.
رضایی می گوید: «مردم که مجبور نیستند لزوماً از مغازه هایی
مثل ما خرید کنند. ما اجناس مان را از تهران می آوریم. با این نرخ ارز و پول باربری و اجاره مغازه، فکر نکنید که سودمان هم آنقدرها بالاست».

مردم به خرید لباس های دست دوم علاقه چندانی نشان نمی دهند

اینکه قیمت لباس های پاییزی و زمستانی با توجه به نوع پارچه و ابزار و یراق آنها، گران تر باشد، چیز عجیبی نیست. همین گران بودن هم سبب می شود خیلی ها در آستانه فصل سرد، کلاً قید لباس تازه را بزنند یا منتظر بمانند تا آخر فصل و زمان حراج از راه برسد.

با توجه به شرایط معشیتی اقشار متوسط و پایین جامعه همچنین گرانی پوشاک نو، یکی‌ از مشاغلی‌ که‌ با توجه‌ به‌ نیازهای‌ جامعه‌ در چند سال‌ اخیر رونق گرفته است، فروش‌ لباس‌های‌ دست‌ دوم‌ خارجی‌ در فروشگاه‌های‌ موسوم‌ به‌ «تاناکورا» است‌. به گفته یکی از دوستان، از عواملی که موجب استقبال برخی شهروندان از این فروشگاه ها می‌شود، استفاده از لباس های برند خارجی است.

این افراد به جهت عدم  توانایی خرید لباس های برند خارجی نو، پوشاک مورد نیاز خود را از فروشگاه های تاناکورا خریداری می کنند. در کنار این عیان فروشی البسه کارکرده، روی دکور و شیشه مغازه بعضی از این فروشگاه ها، عنوان حراجی هم خودنمایی می کند تا مشتری بیشتری را به خود جذب کنند.

صاحب  یکی از این فروشگاه ها می گوید: «زمستان که می شود،کسب و کار ما هم رونق می گیرد. مردم به خرید لباس های تابستانی دست دوم، علاقه چندانی نشان نمی دهند. دلیلش هم این است که اولاً قیمت لباس های نو تابستانی، آنقدر زیاد نیست و دیگر اینکه چون این قبیل لباس ها، با پوست بدن به صورت مستقیم تماس دارند، مردم استقبال خاصی از آنهانمی کنند. البته این لباس ها همه شان ضد عفونی شده اند و بویی هم که از آنها به مشام می رسد، به خاطر همین مواد است. تا به حال هم موردی ندیدم که به خاطر استفاده از این لباس ها، به بیماری پوستی مبتلاشده باشد.

در مورد لباس های زمستانی اما قضیه فرق می کند. این لباس ها تفاوت قیمت فاحشی با اجناس دست اول مشابه دارند و همین مسئله هم مشتریان را به خریدشان ترغیبمی کند. نگرانی هم که بابت انتقال بیماری پوستی وجود دارد، در مورد لباس های زمستانی، به علت اینکه عموماً روی لباس های دیگر پوشیده می شوند، وجود ندارد.»

او ادامه می دهد: «علاوه بر آن من مشتریانی دارم که وضع مالی شان هم بد نیست و همیشه لباس های مارک دارمی خریده اند اما حالا با این قیمت ارز و گران شدنلباس های این چنینی ترجیح می دهند، لباس هایی از همان مارک ها را به صورت دست دوم خریداری کنند تا شرایط شان محفوظ بماند و پیش دوست و آشنا، سرافکنده نباشند».

یکی دیگر از تولید کنندگان و فروشندگان پوشاک می گوید: «کلمه حراج محرک بسیار خوبی برای خرید است. موضوعی که بیشتر فروشندگان هر چند وقت یک بار از آن برای فروش و البته سود بیشتر استفاده می کنند».
وی می افزاید: «در پایان هر فصل، حراجی داریم اما برخی از فروشنده ها از ترفندهای خاص برای رد کردن لباس های قدیمی تر و یا حتی بی کیفیت از کلمه حراج استفاده می کنند که به نظر من خوشایند نیست».

فروشنده دیگری می‌گوید: «من‌ شخصاً نظر مثبتی‌ نسبت‌ به‌ این‌ فروشگاه‌ها ندارم‌. وقتی‌ وارد می‌شوم‌، دلم‌ می‌گیرد. بوی‌ تازگی‌ و نویی‌ نمی‌دهند. معلوم‌ نیست‌ این‌ لباس‌ها را قبلاً چه‌ کسی‌ پوشیده‌ است‌. شاید آن‌ فرد بیمار بوده‌ یا ناراحتی‌ پوستی‌ داشته‌، این‌ لباس‌ها وسیله‌ مناسبی‌ برای‌ انتقال‌ میکروب‌ و بیماری‌ به‌ انسان‌ سالم‌ است‌. شاید هم‌ صاحب‌ اصلی‌ این‌ لباس‌ مرده‌ باشد که‌ تصور این‌ از همه‌ وحشتناک‌تر است‌ که‌ آدم‌ لباس‌های‌ یک‌ مرده‌ را بپوشد. من‌ حاضرم‌ از بی‌لباسی‌ بمیرم‌ ولی این لباس ها را نپوشم. این لباس ها منبع‌ آلودگی‌اند. دولت‌ باید درب این‌ فروشگاه‌ها و مراکز خرید غیرقانونی‌ را تخته‌ کند، اما متأسفانه‌ روزبه‌روز همانند قارچ‌ تکثیر می‌شوند و در سطح‌ شهر انشعابات‌ بیشتری‌ پیدا می‌کنند».

فروش لباس های تاناکورا»در برخی میادین عرضه میوه و تره بار

مرکز بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اعلام کرده در صورتی که لباس های دست دوم شسته و ضد عفونی شود، واحد صنفی می تواند اقدام به فروش آن کند.

رئیس اتاق اصناف بیرجند این جملات را در حالی در کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز شهرستان بیرجند عنوان کرده بود که مسئولان در اعتراض به فروش این گونه لباس ها در مغازه ها و میادین میوه و تره بار چهارشنبه بازار بیرجند به دنبال مصوبه ای برای جمع آوری آنها تأکید می‌کنند.

دبیر کمیسیون نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بررسی، تعیین تکلیف و برخورد با فروشندگان لباس های دست دوم توسط دانشگاه علوم پزشکی از مصوبات کمیسیون قبل بوده، گفت: برای جلوگیری از تهدید سلامت جامعه، دو سال قبل عملیات ضربتی جمع آوری فروشندگان لباس های دست دوم انجام شد و تا مرحله پلمب پیش رفت که به علت نبود نظارت و برخورد درست با این افراد دوباره شاهد فعالیت این قشر در شهر و حتی در ضلع شمالی چهارشنبه بازار بیرجند هستیم.

احمدی افزود: متولی خاصی برای جمع آوری این کالای قاچاق در استان وجود ندارد و در حالی که باید این کالاها معدوم شود علت اینکه برخوردی نمی شود، نامعلوم است.
او گفت: زمانی که فروشندگان را دستگیر می کنیم برای توجیه کار خود می گویند که این کالاها را در مزایده برخی اداره ها و نهادهای دولتی و حمایتی تهیه کرده اند.
 

سنجری نماینده شهرداری بیرجند نیز در مورد جمع آوری
 لباس های دست دوم گفت: فروش این کالاها در چهارشنبه بازار زیاد است و چهره نامناسبی را برای میادین میوه و تره بار ایجاد کرده است، جمع آوری آنها به سازمان صنعت، معدن و تجارت واگذار شده و در اختیار ما نیست اما در صورت تفویض اختیار سازمان میادین میوه و تره بار، شهرداری در این زمینه اقدام می کند.

معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هم در پاسخ به نماینده شهرداری گفت: متولی فروش تمام کالاها و خدماتی که در میادین میوه و تره بار شهرداری عرضه می شود، شهرداری است و سازمان صنعت، معدن و تجارت شخصی را برای فروش لباس های دست دوم به چهارشنبه بازار معرفی نکرده است.

رئیس کمیسیون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان نیز در مورد این معضل در شهر در گفتگویی گفت: پوشاک دست دوم در شهرهای بزرگ مانند تهران به لباس تاناکورا معروف است و متقاضی زیادی دارد اما اخیراً دستور العملی صادر شده که لباس های دست دوم را کالای غیر فصلی کشورهای خارجی عنوان می کند که بدون مجوز صادر می شود و عرضه آن ممنوع است. وی ادامه داد: در بیرجند سه مکان به غیر از چهارشنبه بازار برای فروش لباس های دست دوم فعال است که اداره بهداشت محیط باید پیگیری و اتاق اصناف نیز نباید پروانه کسب برای این افراد صادر کند.

قلندری افزود: در این کمیسیون مصوب می کنیم تا فروشندگان لباس های دست دوم چهارشنبه بازار، توسط میادین میوه و تره بار از هفته آینده جمع آوری، مغازه داران نیز طی سه ماه آینده کالای خود را به فروش رسانده و بر اساس مشوق هایی که برای آنها در نظر گرفته می شود، دیگر اقدام به این کار نکنند.

رئیس اتاق اصناف استان با اشاره به اینکه اراده خوبی برای برخورد با فروشندگان کالاهای قاچاق وجود ندارد، گفت: سیاست هایی که برای مبارزه با قاچاق کالا در نظر گرفته می شود گاه تداوم و استمرار ندارد. زمانی که دانشگاه علوم پزشکی اعلام می کند فروش لباس های دست دوم با شرایط شستشو و ضد عفونی شدن بلامانع است چگونه انتظار می رود تا با فروشندگان برخورد شود؟!

استفاده از پوشاک دست دوم توصیه نمی شود

دکتر حسن منتجبی، متخصص پوست با بیان اینکه احتمال انتقال هرگونه بیماری از طریق پوشیدن لباس های دست دوم ضعیف است، می افزاید: «البته ممکن است لباس های دست دوم  بعد از جوشاندن، شستن و اتو کردن مشکل جدی پزشکی نداشته باشد، ولی هیچ گاه نمی توان افراد را به پوشیدن آنها توصیه کرد، زیرا بسیاری از میکروب ها و عوامل بیماری زا مانند قارچ ها، حتی بعد از شستن هم از بین نمی روند و تا زمان زیادی دوام می آورند.»

وی ادامه می دهد: «نمی توان به مصرف کنندگان لباس های دست دوم اطمینان داد که پوشیدن این لباس ها برایشان مشکلی ایجاد نمی کند ولو اینکه تا کنون از این گونه لباس ها استفاده کرده اند و مشکلی هم برایشان پیش نیامده است، چرا که بسیاری از بیماری های پوستی و عفونی بعد از مدت طولانی خود را نشان می دهند و تا مدت ها بدون علائم هستند. افرادی که از این لباس ها استفاده می کنند باید توجه داشته باشند که اگر با علائمی نظیر خارش و مشکلات پوستی یا عفونت مواجه شدند، هرچه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کنند».

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.

پربیننده ترین ها

آخرین اخبار