کدخبر: ۲۵۹۱۲
۳۰ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۵۲
چاپ

بعد از سفر به ایران

کارشناس آمریکایی: مزه محصولات ارگانیک ایرانی بی‌نظیر است

کارشناس آمریکایی: مزه محصولات ارگانیک ایرانی بی‌نظیر است

بیرجند رسا- رئیس هیات مدیره سازمان استاندارد ملی ارگانیک ایالات متحده و مشاور پیشین وزیر کشاورزی آمریکا: در ایران که بودم چای شمال، انجیر جنوب، انار و پسته نواحی مرکزی و بسیاری دیگر از محصولات ارگانیک ایرانی را امتحان کردم، که مزه آنها بی نظیر بود.

«جیم ریدل» از کارشناسان برجسته کشاورزی ارگانیک آمریکا که سالها رئیس هیات مدیره سازمان استاندارد ملی ارگانیک ایالات متحده و مشاور پیشین وزیر کشاورزی آن کشور بود، به تازگی از سفری به ایران و شرکت در کنفرانس جهانی ارگانیک در تهران، به آمریکا بازگشته است. به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بیرجند رسا به نقل از بولتن نیوز، آقای ریدل در گفتگویی اختصاصی با بخش فارسی یک شبکه آمریکایی از تجربه سفرش به ایران، بویژه برخورد گرم و دوستانه مردم ایران اشاره می‌کند. او پیش از این نیز در گفتگو با یکی از روزنامه‌های پرتیراژ ایالت «مینه سوتا» نیز به این استقبال دوستانه مردم ایران اشاره کرده بود. جیم ریدل در پاسخ به پرسشی در باره چگونگی سفرش به ایران گفت: «من از هشتم تا پانزدهم ماه مه (۱۸تا ۲۵ اردیبهشت) در ایران بودم؛ عالی بود. برای یک سخنرانی در همایش جهانی ارگانیک تهران به ایران دعوت شده بودم و مهمان انجمن ارگانیک ایران بودم. انجمنی که به آموزش کشاورزان در زمینه کشت ارگانیک و آموزش مصرف‌کنندگان برای آشنایی با مزایای محصولات ارگانیک کار می‌کند. تلاش این انجمن، قابل ستایش است. همایش تهران سازمان یافته و خوب برگزار شد.» وی همانطور که در گفتگو با رسانه‌های آمریکایی از میهمان‌ نوازی ایرانی‌ها سخن گفته بود، این بار هم گفت: «هرجا رفتم، از برخورد تک تک مردم شگفت‌زده شدم. با هرکه حرف می‌زدم و می‌گفتم آمریکایی هستم، برخورد عمومی اینطور بود که در پاسخ می‌گفتند ما مردم آمریکا را دوست داریم و خوشحالیم که اینجا هستید.» از او پرسیدم آیا توانست از باغ‌ها یا مزارع ارگانیک ایران هم بازدید کند، که در جواب گفت «هدف اولیه سفرم سخنرانی در همایش ارگانیک تهران بود، که درباره ضوابط و مقررات کشاورزی ارگانیک و بازار این فرآورده‌ها در آمریکا بود. با این همه من در سفرم به شیراز فرصت دیدار از یک باغ ارگانیک انجیر در حومه آن شهر را داشتم.» آمارهای رسمی ایران نشان می‌دهد ۹۸ درصد زمین‌های کشاورزی کنونی ایران متأثر از روش‌های زودبازده و مصرف‌کننده آفت کش‌ها و کودهای شیمیایی است؛ از این رو، تبدیل این مزارع به زمین‌های کشاورزی سالم اندکی دشوار به نظر می‌رسد. با این همه، جیم ریدل به اتکای تجربه روند رو به گسترش تبدیل باغ‌ها و کشتزارهای عادی به ارگانیک در سراسر آمریکا، اجرایی شدن این برنامه در ایران را نیز امکان‌پذیر دانسته و می گوید «هم اینک بیش از ۳ هزار مزرعه ارگانیک در ایران دایر است. بسیاری از کشاورزان ایرانی مزرعه‌ها و باغ‌هایشان را از کشاورزی شیمیایی به کشاورزی ارگانیک تبدیل کرده‌اند. باغ‌های ارگانیک پسته، انجیر، چای، انار، انگور و دیگر فرآورده‌های کشاورزی در ایران دایر است.» ایران تلاش گسترده‌ای بکار برده تا فرآورده‌های ارگانیک خود را روانه بازارهای آمریکا بکند؛ اما یکی از مهمترین معیارها برای راهیابی یک فرآورده ارگانیک واقعی خارجی به بازار داخلی آمریکا، رعایت دقیق استانداردهای تعیین شده توسط سازمان استاندارد ملی ارگانیک آمریکاست. اما برای صادرکنندگان ایرانی فرآورده‌های ارگانیک، تحریم‌های بین‌المللی نیز یکی از موانع بزرگ دیگر است. آقای ریدل با اشاره به این موارد می‌افزاید «به دلیل تحریم‌های اقتصادی فعلاً این برنامه مقدور نیست. من هم به این دلیل به ایران دعوت شدم که مدیر پیشین سازمان استانداردهای ملی ارگانیک آمریکا بودم. اما فعلا من یک مقام دولتی نیستم، با این همه امکان آن هست که یکی از مقام‌های دولتی سازمان استانداردهای ملی ارگانیک آمریکا به ایران برود و زمینه‌های گشایش بازرگانی در حوزه واردات فرآورده‌های کشاورزی ارگانیک از ایران را فراهم کند.» مزه میوه‌ها و تولیدات کشاورزی ارگانیک ایران گویا فراتر از ذائقه ایرانیان است و جیم ریدل یکی از کسانی است که شیفته مزه فرآورده‌های ارگانیک ایران شده است. او در پایان گفتگویش در این باره گفت «در ایران که بودم چای شمال، انجیر جنوب، انار و پسته نواحی مرکزی و بسیاری دیگر از محصولات ارگانیک ایرانی را امتحان کردم، که مزه آنها بی نظیر بود.»

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.

پربیننده ترین ها

آخرین اخبار