کدخبر: ٤۲۷۹۲
۲۳ آبان ۱۳۹٤ ساعت ۰۷:۳٦
چاپ

نقشه های آندلسی

نقشه های آندلسی

بیرجندرسا- روزگاری مسلمانان در جنوب اروپا و در اسپانیا تا جنوب فرانسه، کشوری اسلامی به وجود آوردند. این کشور مهد تمدّن شد و علم در اروپا از همان تمدّن آندلسىِ قرون اوّلیه ی اسلام شکوفا گردید. ( 6/ 12 / 81 ) غربی ها که این منطقه را تهدیدی برای خود می دیدند، برنامه ی فرهنگی بلند مدتی ریختند و به مرور، «نظام باورهای » مسلمانان آندلس را تغییر دادند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از نشریه خط حزب ا..، نشریه آمریکایی تایم در پروند ه ویژه شماره اخیر خود با عنوان «ایران 2025 : چگونه دهه ی آینده تغییر را ایجاد خواهد کرد؟ » مانند رویه همیشگی رسانه های غربی، تلاش کرد تا «آرزوها » و «رؤیاهای » خود از ایران را به خورد مخاطبین دهد. مهمترین مسئل های که تایم تلاش می کند تا به آن دست یابد این است که روزی روزگاری فرا می رسد که ایران دیگر کشوری «دینی و انقلابی » نباشد. تایم این گزاره را از قول یک «جوان ایرانی » که نه اسمش و نه هویتش معلوم است، بیان می کند. آنجا که از او می پرسد: ایرانیان دوست دارند ایران 10 - 15 سال بعد چگونه باشد؟ و او جواب می دهد که " آنها دوست دارند ایدئولوژیک نباشند." این البته اولین باری نیست که نشریات آمریکایی و غربی چنین تیترها و مطالبی منتشر می کنند. چند ماه پیش، نشریه ی اکونومیست نیز پروند های را درباره ی ایران منتشر کرده بود با عنوان «انقلاب تمام شد » و استدلال کرده بود که جامعه ی ایران در حال دور شدن از فضای دینی و انقلابی است.]

از آندلس تا مسکو

تهاجم فرهنگی «مثل خودِ کار فرهنگی، اقدامِ آرام و بی سر و صدایی است. 71/5/21.  مثل آن دزدی که از او پرسیدند چه میکنی؟ گفت دهل میزنم. گفتند پس صدایش کو؟ گفت:فردا صدایش در می آید. درست مثل کاری که در «آندلس »شد. ( 21 / 5/ 71 )

روزگاری مسلمانان در جنوب اروپا و در اسپانیا تا جنوب فرانسه، کشوری اسلامی به وجود آوردند. این کشور مهد تمدّن شد و علم در اروپا از همان تمدّن آندلسىِ قرون اوّلیه ی اسلام شکوفا گردید. ( 6/ 12 / 81 ) غربی ها که این منطقه را تهدیدی برای خود می دیدند، برنامه ی فرهنگی بلند مدتی ریختند و به مرور، «نظام باورهای » مسلمانان آندلس را تغییر دادند.
شبیه چنین کاری در شوروی سابق هم اتفاق افتاد. در زمان گورباچف، «سیل تبلیغات غربی و فرهنگ غربی و نمادهای غربی - سمبل های لباس و «مکدونالد » و از این چیزهایی که در واقع جزو سمبلهای امریکایی است - در شوروی راه پیدا کرد 79/4/19 و «تایم » و «نیوزویک » هم با خوشحالی، خبر آن را پوشش دادند که بالاخره آمریکا توانست با نمادهای فرهنگی خود شوروی را تسخیر کند. چند سال پس از ورود نمادهای فرهنگی آمریکا به شوروی، دیگر نه گورباچفی وجود داشت و نه شوروی. «اتحاد جماهیر شوروی » هم به کشورهایی کوچک، ضعیف و کم اهمیت تبدیل شد.

جنگ باورها

در میدان نبرد، مهمترین موضوع، شناخت «جبهه » و «نقشه » دشمن است. همانطور که در جنگ نظامی، «هرطرفی که بدون شناسایی و دیدهبانی و بدون دانستن وضعیت دشمن، چشمش را ببندد، سرش را پایین بیندازد و جلو برود، شکست خواهد خورد. 69/2/12 در جنگ نرم هم اگر این دو عنصر شناسایی نشود، جنگ مغلوبه خواهد شد. هدف جنگ نرم امروز آنچنان که رهبر معظم انقلاب به آن اشاره کرد ه اند «تغییر باورها » است. آمریکایی ها که دیده اند توان از بین بردن انقلاب اسلامی را ندارند، امروز تغییر رویه داد ه اند.
آنها امروز اعلام می کنند با «جمهوری اسلامی » مشکلی ندارند؛ «در چارچوب اهداف جنگ نرمِ دشمن، باقی ماندن نام «جمهوری اسلامی » و حتی حضور یک معمم در رأس آن مهم نیست، مهم آن است که ایران تأمین کننده ی اهدافشان باشد. 94/7/20. کما اینکه با بسیاری از جمهور ی های اسلامی و کشورهای اسلامی ارتباط حسنه دارند. مشکل آنها با محتوای جمهوری اسلامی ایران است. «مردم ما باورهای اعتقادی درخصوص دین، خانواده، مسئله ی زن و مرد و استقلال دارند و طرف مقابل تلاش دارد این باورها را دست کاری کند و یا تغییر دهد. مردم ما نسبت به رژیم فاسد و مستبد گذشته باورهایی دارند که در جنگ نرم تلاش براین است تا این گذشته زشت و پلید و سیاه به گذشت های درخشان و زیبا تغییر یابد. 94/7/20. بنابراین «هدف اصلی و نهایی جنگ نرم طراحی شده، انحلال درونی و استحاله ی داخلی جمهوری اسلامی از طریق تغییر باورها و سست کردن ایمان مردم وبه ویژه جوانان است. 94/7/20. باراک اوباما بعد ا ز مذاکرات وین به صراحت اعلام کرده بود: «در داخل ایران باید گذار صورت بگیرد، حتی اگر تدریجی باشد. »

مارک گلن، نویسنده و تحلیلگر آمریکایی نیز در مصاحبه ای. به تلاش آمریکایی ها برای نفوذ فرهنگی در ایران و تغییر فکر، اندیشه و باور جوانان ایرانی پرداخت و گفت: «داستان اسب
تراوا رابه یاد بیاورید، آمریکایی ها دقیقا قصد دارند این مسئله را در قبال شما اجرا کنند. آنها می خواهند نسخه ایرانی فرهنگ مد نظر خود را در جوانان شما ایجاد کنند »

ایران آندلس نیست

واقعیت این است که ایران اسامی، نه آندلس است و نه شوروی و نه حتی کشورهای کوچکی که غرب موفق به انقلا ب و استحاله در آ نها شد. ایران و نظام فرهنگی اجتماعی آن، خصوصیاتی دارد و تا هنگامی که این ویژگی ها را در خود حفظ کند، چنین طرحهایی در آن به سرانجام نخواهد رسید.

چرا که «اوّلا متّکی است به مردم - این انقلاب، انقلابِ مردم است - ثانیا متّکی است به باورهای دینی. 94/8/12. اما اگر دشمن، به همین دو اصل حمله کرد چه؟ اگر دشمن درصدد غیر مردمی کردن آن بر آمد و باورهای دینی را مورد حمله قرار داد چه؟ چه کسی می تواند از این دو اصل محافظت کند؟ در مقابل این تهاجم، باید هم «کار » کرد و هم «ابتکار » داشت.
این دو، لازم و ملزوم یکدیگرند. این کار و مأموریت بر عهده «نیروی مؤمن وا نقلابی » است. بهترین طرحهای فرهنگی اگر به دست عناصر غیر مؤمن و غیر انقلابی انجام شوند، نه تنها به نتیجه ی مطلوب نخواهند رسید، بلکه ممکن است حتی نتیجه معکوس هم بدهند. «کسی که خودش آلوده و گرفتار است که نمی تواند از فضیلتها دفاع کند! این جوان با اخلاص می تواند دفاع کند. این جوان، از انقلاب، از اسلام، از فضایل و ارزشهای اسلامی می تواند دفاع کند. « 71/4/22 » در مقابل تهاجم، عناصرِ مؤمنِ خودی می توانند بایستند. 71/5/21.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.