کدخبر: ۹۱۰۳۳
۲۷ خرداد ۱۴۰۵ ساعت ۱۳:۴۳
چاپ

ثبت بیش از سه هزار موقوفه محرمی در خراسان جنوبی

بیرجندرسا-مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با اشاره به پیشینه غنی فرهنگ وقف در این استان، از ثبت سه هزار و ۸۷۰ موقوفه با نیت عزاداری و خدمت‌رسانی به سوگواران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در ماه‌های محرم و صفر خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا، حجت‌الاسلام پرویز بخشی‌پور روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با تشریح آمار موقوفات مرتبط با ماه محرم اظهار کرد: بررسی نیات واقفان خیراندیش نشان می‌دهد که ترویج شعائر حسینی و اطعام عزاداران، جایگاهی ویژه و ریشه‌دار در باورهای دینی مردم این خطه دارد.

وی افزود: از مجموع موقوفات محرمی استان خراسان جنوبی، سه هزار و ۳۸۱ موقوفه با نیت اطعام عزاداران و ۴۸۹ موقوفه با نیت برگزاری مراسم روضه‌خوانی و تعزیه‌داری ثبت شده است که نشان‌دهنده تبلور فرهنگ احسان و نذر در سایه نهضت عاشورا است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی به تفکیک جغرافیایی این موقوفات پرداخت و گفت: در میان شهرستان‌های استان، بیرجند با ۹۸۶ موقوفه بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است.

وی آمار سایر شهرستان‌ها را به این شرح اعلام کرد: خوسف ۵۳۸ موقوفه، فردوس ۴۸۹، طبس ۴۲۲، سربیشه ۳۰۶، قائن ۲۹۸، نهبندان ۲۱۷، بشرویه ۲۰۵، سرایان ۱۶۴، زیرکوه ۱۳۷ و خضری دشت‌بیاض ۱۰۸ موقوفه محرمی دارند.

حجت‌الاسلام بخشی‌پور با اشاره به قدمت تاریخی وقف در استان، از موقوفه «مرحوم حاج محمدجعفر خلف کربلایی اسماعیل سربیشه‌ای» به عنوان یکی از قدیمی‌ترین موقوفات یاد کرد و افزود: این موقوفه که در سال ۱۲۵۸ هجری قمری (حدود ۱۸۶ سال پیش) ثبت شده، سندی زنده بر ارادت دیرینه مردم این مرز و بوم به ساحت اهل‌بیت (ع) است.

وی همچنین به موقوفات شاخص دیگری از جمله موقوفه «مرحوم حاج محمدباقرخان عمادالملک» در طبس (ثبت شده در سال ۱۳۰۱ هجری قمری) و موقوفه «محمد کربلایی اسماعیل» در فردوس اشاره کرد و گفت: این میراث‌های ارزشمند، زیرساخت‌های معنوی و اقتصادی لازم را برای برگزاری باشکوه آیین‌های عزاداری در طول قرن‌ها فراهم کرده‌اند.

مدیرکل اوقاف خراسان جنوبی بادآور شد: موقوفات محرمی جلوه‌ای ماندگار از پیوند میان ایمان و ایثار است که هر ساله زمینه ترویج فرهنگ عاشورا و انسجام اجتماعی پیرامون محور ولایت را در سراسر استان فراهم می‌کند.

پربیننده ترین ها

آخرین اخبار