کدخبر: ۴۰۴۳۲
۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۲۳
چاپ

حجت الاسلام رئیسی:

مهمترین و قویترین راه برای امنیت انسانی در برایر خطرات ایمان است / خراسان جنوبی نمونه ای از امنیت انسانی در جهان است

مهمترین و قویترین راه برای امنیت انسانی در برایر خطرات ایمان است / خراسان جنوبی نمونه ای از امنیت انسانی در جهان است

بیرجندرسا- دادستان کل کشور گفت: به رغم این که خراسان‌جنوبی همجوار با کشورهای بیگانه و در مسیر آسیب جدی قرار گرفته، ولی خوشبختانه در نمودار کشوری، شاهد پایین‌ترین آمار وقوع جرم در این استان در مقایسه با سایر استان‌ها هستیم که این موضوع بسیار مهم، نشان از فرهنگ بالای مردم این استان است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی دادستان کل در مراسم اختتامیه دومین کنفرانس امنیت انسانی در غرب آسیا، با اشاره به مهم دانستن تعریف انسان برای یافتن جایگاهش در امنیت انسانی اظهار کرد: اگر بحث امنیت انسانی را بخواهیم دقیق در مورد انسان بررسی کنیم ، باید دید که انسان از نظر ما دارای چه خصوصیات و شاخصه های است، هرچند که مغرب زمین مایل به تعریف  کامل و جامع از انسان نیست تا حقوق بشری که وضع می کند برای کدام انسان و بشری است.

دادستان کل کشور نیز به دو بُعد  مادی و نفسانی بودن  انسان تاکید کرد و گفت: حقو بشرش بر مقوله  انسانی که فقط از نظر مادی دیده می شود نوشته شده است  نه  انسان خلق شده ای  که دارای تمایلات عالی نفسانی انسانی(دارای فکر ، اندیشه ، اخلاق، عمل و رفتار) است؛

 

وی در مورد قرار نداشتن جایگاه انسان کامل در قوانین حقوق بشر و نگاه کردن به صورت سکولار به انسان  افزود: وقتی حرف از حقوق بشر و امنیت می شود نگاه انسانی است که امنیت مادی او مطرح است لذا راهکارهایی  در مورد مادی انسان می دهد و نگاهی نمی کند بر خصوصیات دینی و نفسانی او.

عضو مجلس خبرگان رهبری دیدگاه اسلام در مورد انسان را اینگونه بیان کرد:  انسان موجودی است که دارای حیات است اما دارای یک تعلقاتی خدایی و ربانی است.

وی با اشاره به آیه" العمل قرآن و خلق النسان " سوره الرحمن و جلوه رحمانیت خدا به ارسال رسل وانزال کتب برای انسان خاطر نشان کرد: در این سوره اول تعلیم قرآن بیان شده است بعد خلقت انسان. باید اول خلقت انسان می بود بعد تعلیم انسان ،چرا اینگونه نیست؟ جواب داخل قرآن است، چرا که انسان دو خلقتی است نه یک خلقتی، یک خلقت جسم انسان و یک خلقت جان انسان است.

حجت الاسلام رئیسی ادامه داد:باید نسخه ای برای انسان دید که جسم انسان و هم جان انسان در آن باشد و اگر نسخه های دید شود که فقط حیات مادی دید شود نه  آزادی معنویی،این نسخه کاملی نیست چرا شناخت کاملی از انسان در آن دیده نشده است.

وی با اشاره به سند چشم اندازی که نظام جمهوری اسلامی بعد از مطالعات و تحقیقات فراوان پیشرو جامعه ، دولت، دستگاه قضایی و همه گروه های تحقیقاتی و پژوهشی برای امنیت انسان قرار داده است تاکید کرد و افزود: در این چشم انداز یک سندی پیشروی است که هر چیزی که می خواهیم در باب امنیت انسانی بگوییم چه در غرب آسیا و هر جایی دیگری گنجانده شده است.

دادستان کل کشور دو تهدیدهای زندگی بشری را خطرات و آفت طبیعی و اراده نفسانی انسان دانست و گفت: بخش اول شامل خطرات و آفت‌های طبیعی بوده که از اراده انسان‌ها این خطرات به دور است و بخش دوم نیز شامل خطراتی است که انسان‌ها با اراده به آن مبتلا می‌شوند که در واقع از آن به عنوان شرور نفسانی یاد می‌شود.

وی خطرناکتر بودن خطرات اراده نفسانی انسانی انسان نسبت به بلاها و خطرات طبیعی تصریح کرد: بسیاری از آفت‌های طبیعی را می‌توان با فکر و اندیشه و همچنین فرمول‌هایی که خداوند وضع کرده، حل نمود.

حجت الاسلام رئیسی مهمترین و قویترین راه برای امنیت انسانی در برایر خطرات و آفت نفسانی را ایمان دانست و افزود: عامل قوی در بوجود آوردن امنیت انسانی ایمانی است که با ظلم همراه نباشد.

وی ادامه داد: تعامل انسان با خود (خودشناسی)، تعامل انسان با خدا، تعامل انسان با دیگران و تعامل انسان با طبیعت از جمله مهمترین موضوعاتی است که باید عمیقا به آن توجه و پرداخته شود.

نماینده مردم استان خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری این استان را نمونه این عامل ها برای حفظ امنیت دانست و افزود: به رغم این که خراسان‌جنوبی همجوار با کشورهای بیگانه و در مسیر آسیب جدی قرار گرفته، ولی خوشبختانه در نمودار کشوری، شاهد پایین‌ترین آمار وقوع جرم در این استان در مقایسه با سایر استان‌ها هستیم که این موضوع بسیار مهم، نشان از فرهنگ بالای مردم این استان است.

وی در پایان با اشاره به جایگاه تربیتی در جامعه برای حقظ امنیت خاطر نشان کرد: مسائل تربیتی در جامعه امروز در حوزه امنیت و مصون سازی مهمترین امر بوده که باید به عنوان مسائل اساسی تلقی شده و نیازمند توجه ویژه است.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.

پربیننده ترین ها

آخرین اخبار