کدخبر: ۳۶۹۰۹
۱۳ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۳۳
چاپ

اشتغال معلولین و زنان سرپرست خانوار مهمترین چالش بهزیستی خراسان جنوبی

اشتغال معلولین و زنان سرپرست خانوار مهمترین چالش بهزیستی خراسان جنوبی

بیرجندرسا- مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی یکی از چالش‌های پیش روی سازمان بهزیستی خراسان جنوبی را مشکل اشتغال معلولین و زنان سرپرست خانوار دانست و گفت: در زمینه اشتغال معلولین در بخش‌های غیردولتی مشوق‌هایی توسط بهزیستی برای کارفرمایان در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا، محمدحسن اکبری‌مطلق  در جمع اصحاب رسانه اظهارکرد: از زمان تصویب قانون حمایت از حقوق معلولان  تاکنون فقط 35 درصد فضای شهری خراسان جنوبی مناسب سازی شده است.

وی گفت: قانون جامع حمایت از حقوق معلولین در خردادماه سال ۸۳ در مجلس شورای اسلامی مصوب و در همان سال توسط دولت به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است.

اکبری مطلق هدف از تصویب قانون جامع معلولان را رسیدگی به مشکلات آنان و دسترسی به عدالت اجتماعی عنوان کرد.

وی افزود: در این قانون به حداکثر نیاز معلولان توجه شده که معافیت از سربازی، پرداخت هزینه درمان، مناسب‌سازی فضای شهری، اختصاص سه درصد اشتغال معلولان در دستگاه‌های اجرایی و ساخت مسکن در این قانون در نظر گرفته شده است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه اجرای این قانون دارای نواقصی بوده است، گفت: این قانون مجددا بازنگری شده و ۱۶ ماده به ۶۳ ماده افزایش یافته و همچنین در این قانون سهمیه سه درصد اشتغال معلولین به پنج درصد در دستگاه‌های اجرایی ارتقا یافته است.

وی با بیان اینکه براساس قانون حمایت از حقوق معلولان سالانه باید ۳۰ درصد از معابر شهری مناسب‌سازی شود، تصریح کرد: مناسب‌سازی فضای شهر از سال ۸۳ در دستور کار دستگاه‌های اجرایی قرار گرفته که بر اساس این قانون باید مناسب‌سازی فضای شهری در سال ۸۷ به پایان می‌رسید.

 مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی تأکید کرد: در قانون جامع حمایت از معلولان آمده که دستگاه اجرایی منوط به نداشتن کسری بودجه باید مناسب‌سازی را انجام دهند که این عامل سبب عدم همکاری دستگاه‌های اجرایی شده است.

وی با بیان اینکه همه دستگاه‌های اجرایی، عضو کمیته مناسب‌سازی فضای شهر هستند؛ اظهارکرد: بر اساس قانون جامع معلولین باید دستگاه‌های اجرایی از محل اعتبارات عمرانی اقدام به مناسب‌سازی کنند که به دلیل عدم همکاری دستگاه‌ها هم اکنون تنها ۳۵ درصد فضای شهری خراسان جنوبی مناسب‌سازی شده است.

اکبری‌مطلق با بیان اینکه در حال حاضر در سطح جامعه نگرش منفی نسبت به معلولین وجود دارد، بیان کرد: مردم به جای توجه به نقاط مثبت معلولان به نقاط منفی آنها توجه می‌کنند که با فرهنگ‌سازی این نگرش باید تغییرکند.

وی یکی از چالش‌های پیش روی سازمان بهزیستی خراسان جنوبی را مشکل اشتغال معلولین و زنان سرپرست خانوار دانست و گفت: در زمینه اشتغال معلولین در بخش‌های غیردولتی مشوق‌هایی توسط بهزیستی برای کارفرمایان در نظر گرفته شده است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی افزود: در زمینه ایجاد اشتغال برای معلولین با کمبود اعتبار مواجه هستیم.

وی با اشاره به اینکه  در خصوص تأمین وسایل کمک توانبخشی و بهداشتی معلولان نخاعی با مشکل مواجه هستیم، گفت: مشکلات معیشتی و فقر مادی‌‌ترین مشکلات معلولان خراسان جنوبی در روستاها است.

اکبری‌مطلق تصریح کرد: اکثر معلولین در روستاهای استان زیر خط فقر زندگی می‌کنند که شایسته است با تغییر نگاه فرهنگی مردم برای کمک به معلولان گام موثری برداشته شود.

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.