به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا، جواد قناعت، شنبه شب ۲۴ اردیبهشت در کارگروه تنظیم بازار خراسان جنوبی اظهار کرد: طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانهها جراحی بزرگ اقتصادی است که همراه با سختی و هزینههایی در جامعه است.
وی افزود: اجرای طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها کار بزرگی است و انتظار میرود به نحو احسن انجام شود و خراسان جنوبی کمترین مشکل را داشته باشد و با اجرای این طرح قدرت خرید سه دهک کمدرآمد با اصلاح یارانهها بسیار افزایش خواهد یافت و یارانهها به سمت مصرف کننده واقعی هدایت میشود.
استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: در آینده نزدیک موضوع نانوایی با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک مدیریت میشود و شاهد ثبات در بازار خواهیم بود، البته در مراحل اجرای این طرح با یکسری فراز و نشیبهایی هم مواجه خواهیم بود که با کار تیمی و تعاملی در استان وجود دارد، مشکلی نخواهیم داشت.
قناعت از مردم خراسان جنوبی خواست در اجرای طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها به دولتمردان خود اعتماد کنند چون قرار نیست کمبودی ایجاد شود و در این طرح یارانه به جای واردکننده به مصرف کننده اختصاص مییابد.
وی بیان کرد: با اصلاح یارانهها جلوی خروج ارز از کشور گرفته میشود و به نفع منافع ملی است، این طرح، طرحی ضد تورمی و گرانی است و جلوی گرانی گرفته میشود چرا که همه چیز به صورت سیستمی عرضه میشود.
قناعت تصریح کرد: البته عدهای از خواص در سطح ملی که فرزندانشان در خارج از کشور هستند و با نفوذی که دارند اجازه نمیدهند این طرح به خوبی اجرا شود و تلاش میکنند فضای ذهنی جامعه را مشوش کنند.
وی عنوان کرد: دولت قبلی پای کار نیامد اما آقای رییسی در راستای منافع مردم پای کار آمد و ریل گذاری جدید میکند، کار دولت، کار سختی است، در این شرایط آرامش روانی جامعه بسیار حائز اهمیت است و مردم باید به مسوولان خود اعتماد داشته باشند و آرامش خود را حفظ کنند چون در آینده نزدیک اثرات مثبت این طرح را مشاهده خواهند کرد.
استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: دشمنان جوسازی الکی در خصوص اجرای این طرح دارند اگر خیلی دلشان برای مردم ایران میسوزد، تحریمها را بردارند، آنها میخواهد فضای روانی و آرامش جامعه ما را بهم بزنند تا صفهای کذایی ایجاد شود اما مردم خراسان جنوبی همراهی بسیار خوبی برای اجرای طرح اصلاح یارانهها داشتند و پای کار بودند و وضعیت بازار در روزهای آینده با این همراهیها به ثبات خواهد رسید.
قناعت گفت: نیاز است که دستگاههای اجرایی استان جدیتر از گذشته در زمینه اقناعسازی و تبیین این طرح کار کنند تا آرامش در فضای ذهنی مردم ایجاد شود و در روند اجرای این طرح باید اقلام ثانویه که تحت تاثیر قرار میگیرند، سریعتر از نظر قیمتگذاری تعیین تکلیف شوند که در سطح ملی در این خصوص بررسیهایی در حال انجام است و استان هم مکاتبات لازم را در این خصوص با مرکز خواهد داشت.
جاماندگان یارانه نگران نباشند
جواد اشرفی، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه جاماندگان یارانه نگران نباشند، اظهار کرد: مردم استان میتوانند اعتراضات یارانهای خود را از جمله اعتراض به دهکبندی در سامانه حمایت ثبت کنند.
وی افزود: کسانی که این یارانهها به حساب آنها واریز نشده و فکر میکنند که مستحق هستند، میتوانند با روود به سامانه رسیدگی به درخواست کمک حمایت معیشتی و یارانه نقدی» به آدرس (hemayat.mcls.gov.ir) نسبت به ثبت اعتراض اقدام کنند.
وی تصریح کرد: افراد میتوانند برای اطلاع از دهک خانوار و یارانه پرداختی با تماس با شماره ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ و وارد کردن کد ملی و شماره تلفن همراه متعلق به سرپرست خانواده از وضعیت خود مطلع شوند.
اشرفی یادآور شد: افرادی که به هر دلیل از سال ۹۳ یارانه نقدی دریافت نکردهاند و یا در سامانه یارانه نقدی ثبت نام نداشتهاند، منتظر بمانند سازمان هدفمندی یارانهها طی چند روز آینده سامانهای را برای ثبت نام افراد معرفی خواهد کرد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به عدم تولید روغن در استان، تصریح کرد: به منظور تنظیم و رفع نیاز بازار ۲ محموله روغن خوراکی در مجموع ۴۰۰ تن از استانهای همجوار برای خراسان جنوبی تامین شده است و همچنین تامین ۴۰ تن روغن دیگر از خراسان رضوی در دستور کار است.
وی بیان کرد: هر کالایی که نیاز به افزایش قیمت داشته باشد باید مسیر قانونی آن از طریق سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان طی شود و در ستاد تنظیم بازار کشور یا ستاد تنظیم بازار استان قیمت جدید مصوب شود.
اشرفی از سازمانهای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت خواستار نظارت لازم برای جلوگیری از افزایش سایر اقلام اساسی در سطح استان شد.
حسین حسینپور، مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی نیز در این کارگروه گفت: در روند اجرای طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها همکاران ما پروندههای تخلفی که از سوی سازمانهای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت تشکیل میشود را خارج از نوبت و بهصورت ویژه رسیدگی میکنند.
وی افزود: اخیرا با هدف بازدارندگی برخی تخلفات، تمامی جرایم مندرج در قوانین نظام صنفی و تعزیرات حکومتی تا پنج برابر افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به فعال بودن شعب تعزیرات حکومتی در مرکز استان و شهرستانها گفت: اداره کل تعزیرات استان در راستای اجرای صحیح طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها همگام و همسو با سایر دستگاههای نظارتی از جمله سازمان صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف و سازمان جهاد کشاورزی در جهت تثبیت و تعادل بازار و جلوگیری از تخلفات احتمالی تلاش میکند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی بیان کرد: امروز متن پیشنویس اصلاح برخی از احکام مرتبط با تعزیرات حکوکتی با هدف تنظیم بازار به استان ابلاغ شد و در این ابلاغیه اختیارات شعب تعزیرات در مدت اجرای طرح افزایش یافته است.
وی افزود: همچنین همکاران ما میتوانند تابلوی تخلف را در واحد صنفی نصب کرده و واحدهای متخلف را قبل از صدور رای پلمب کنند.
حسینپور گفت: واحدهای صنفی استان منصف، متدین و متعهد هستند ولی اگر افرادی بخواهند از این موقعیت سوءاستفاده و فرصتطلبی داشته باشند، تعزیرات حکومتی با آنان برخورد جدی خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه جریمه درج نکردن قیمت کالا تا سقف ۱۰ میلیون تومان افزایش یافته است افزود: مردم استان میتوانند برای همراهی با اجرای این طرح در صورت مشاهده تخلف از طریق تلفن گویای ۱۳۵ گزارش شکایت خود را به ما اعلام کنند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی از دستگاههای نظارتی خراسان جنوبی درخواست کرد پروندههای تخلفاتی را روزانه از طریق سامانه ارسال کنند تا به موقع رسیدگی و بارندگی لازم را در کمترین زمان داشته باشد.
کمبود انبار و سردخانه؛ از مهم ترین مشکلات
مهدی جعفری، رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز گفت: در پنج ماه پایانی سال گذشته میزان تولید گوشت مرغ خراسان جنوبی ۳۹ هزار تن بوده که ۱۶ هزار و ۳۷۸ تن در داخل استان مصرف و ۱۹ هزار ۸۶۰ تن به خارج استان ارسال شده است.
وی افزود: از ابتدای سال جاری چهار هزار و ۷۴۵ تن مرغ در استان تولید شده است، همچنین در مدت ۶۰۰ تن برنج، هزار و ۲۹۲ تن روغن و هزار و ۲۵۰ تن شکر توزیع شده است.
وی با اشاره به بازرسیهای انجام شده توسط جهاد کشاورزی از آذرماه سال گذشته تا ۲۲ اردیبهشت ماه سال جاری هم گفت: در این مدت ۲۳ هزار و ۵۰۷ مورد بازرسی از سطح بازار استان انجام شده است، همچنین ۲۳ هزار و ۶۱۰ مورد گزارش مردمی در سامانه ۱۲۴ داشتهایم که به ۲۱ هزار و ۱۰۰ مورد شکایت پاسخ داده شده است.
جعفری ادامه داد: در این مدت ارزش ریالی تخلفات ارجاع شده به تعزیرات حکومتی ۱۸ هزار و ۱۹۵ میلیون ریال و ارزش پروندههای اختفاء و عرضه خارج از شبکه هم ۴۲ میلیون و ۸۱۳ میلیون ریال بوده است، در مجموع بیش از ۶۰ میلیارد ریال پرونده تخلف صنفی از آذرماه سال گذشته تاکنون در استان تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه تعداد بازرسان استان ۱۶۰ نفر هستند که ۴۰ نفر در مرکز استان فعالیت دارند، اضافه کرد: کمبود نیرو و خودرو مهمترین مشکل ما در نظارت از واحدهای صنفی است.
رییس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بیشترین حجم بازرسیها از نانواییهای استان انجام میشود، تصریح کرد: از ابتدای سال جاری هم هزار و ۶۶۵ مورد بازرسی از سایر واحدهای صنفی به غیر از نانواییها انجام شده و شکایت مردمی در سامانه ۱۲۴ هم ۲۱۶ مورد بوده که به همگی پاسخ داده شده است.
جعفری ادامه داد: در بازرسیهای ابتدای سال جاری تاکنون ۴۸۰ پرونده به ارزش ۱۹۵میلیون ریال تشکیل شده و ارزش پروندههای اختفاء و عرضه خارج از شبکه هم ۵۷۰ میلیون ریال بوده است.
وی یادآور شد: مهمترین مشکل ما در استان نبود کارخانجات روغن، عدم نقدینگی مباشران روغن، کمبود انبار و سردخانه است که باید در این زمینه تدابیر لازم در دستورکار قرار گیرد.
نظرات کاربران