به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا، محمد بیجاری در گفت و گو با پایگاه خبری تحلیلی بیرجند رسا بیان کرد: سابقه قالی بافی در شهرستان درمیان به بیش از 600 سال قبل برمی گردد که مهمترین و قدیمی ترین منطقه قالی بافی این شهرستان منطقه درخش است.
وی افزود: فرش دستباف قهستان به لحاظ زیبایی و ظرافت و هماهنگ بودن با بازارهای هدف همواره در دنیا مشتریان خود را داشته و دست بافته های زیبای این منطقه زینت بخش موزه های مشهور دنیاست .
بیجاری با بیان اینکه فرش دستباف قهستان در سازمان جهانی مالکیت فکری به ثبت جهانی نشان جغرافیایی رسیده است، گفت: صادرات محصول و کالای ایرانی با نام ایران، امتیاز انحصار صادرات محصول برای ایران، افزایش قیمت صادراتی محصول و در نهایت افزایش ارزش افزوده محصولات از مهمترین مزایای ثبت جهانی شدن فرش دستباف این شهرستان است.
بیجاری از فعالیت 9 هزار بافنده فرش دستباف در این در شهرستان خبر داد و اظهار کرد: این افراد با تعداد سه هزار و 500 دار قالی در سطح شهرستان فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه این بافنده ها سالیانه چهل هزار متر مربع فرش تولید می کنند، گفت: این فرش ها در طرح های لچک ترنج، ریزه ماهی، گلفرنگ، افشان، محرمات با رنگ های متنوع تولید می شود.
مسئول نمایندگی صنعت، معدن و تجارت درمیان بیان کرد: احیا و زنده نگهداشتن هنر فرش بافی به عنوان یک رشته اصیل و کاربردی، یکی از رویکردهای مهم اداره صنعت ،معدن و تجارت در سال جاری است.
وی با اشاره به اینکه یکی از زمینههای مستعد و مناسب برای تحقق شعار امسال توجه به حوزه فرش و اعطای تسهیلات به فعالان این حوزه است، افزود: در همین راستا در سال گذشته 65 میلیون ریال تسهیلات به قالی بافان پرداخت شده است.
بیجاری بیان کرد: در حال حاضر 20 درصد تعداد بافندگان خراسان جنوبی و 20 درصد تولید فرش استان به این شهرستان اختصاص دارد.
نظرات کاربران