کدخبر: ۳۲٦۷
۰٦ تیر ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۱٦
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی:
زکات موجب تعالی و تزکیه انسان می شود
بیرجندرسا-قائم مقام نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان اینکه زکات موجب رشد، تعالی و تزکیه انسان می شود، گفت: زکات یک واجب مالی است که باید بتواند خلأهای اقتصادی را پر کند.
به گزارش ÷ایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام علی رضایی بیرجند، قائم مقام نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی در جلسه ستاد زکات استان اظهار داشت: افضل اعمال انتظار فرج است و با حضور امام زمان(عج) انسانیت به نحو کامل شکوفا می شود و به تعبیر روایات دست قدرت مهدویت بر روی سر خلق کشیده می شود و با قدرت و حاکمیت امام زمان(عج) عقل، روح و دل انسانها و عالم را شکوفا می شود.
قائم مقام نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بیرجند افزود: خمس نیز به عنوان یکی از واجبات الهی در دایره زکات است و در استان فرهنگی ما باید با جدیت بیشتری اندیشه زکات گسترش داده شود.
سید جواد رضوی، مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی نیز گفت: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی وظیفه جمع آوری زکات به این نهاد واگذار شده است و بر این اساس در سال 91 مبلغ هفت میلیارد و 420 میلیون ریال زکات از سطح استان جمع آوری شده است که از این میزان مبلغ 3 میلیارد و 680 میلیون ریال نقدی و مابقی غیر نقدی بوده است و در این ارتباط شهرستانهای قاین، بیرجند و سربیشه به ترتیب رتبه های اول تا سوم را کسب کرده اند و کل مبلغ جمع آوری شده در همان منطقه هزینه شده است.
رضوی اظهار داشت: بر اساس عمل به توافقنامه ابلاغی مرکز، استان خراسان جنوبی رتبه پنجم را در بین کمیته های امداد کشور بر اساس عمل به توافقنامه کسب کرده است که نشان از عمق دیانت و توجه مردم نوع دوست استان به این فریضه مهم است و نسبت به سال 90 ، نیز 47 درصد رشد عملکرد داشته ایم.
وی افزود: محصول برآورد شده اعم از گندم، جو و خرما در استان نزدیک به 112 هزار تن بوده که مبلغی معادل 38 میلیارد ریال زکات آن می شود و کمیته امداد خراسان جنوبی 20 درصد آن را دریافت کرده که باید در جهت نشر فرهنگ پرداخت زکات تا تحقق کامل آن بیش از پیش تلاش شود.
به گزارش روابط عمومی کمیته امداد خراسان جنوی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی تصریح کرد: در سال جدید، 70 درصد مصرف زکات در جهت رفع مشکلات محرومان و 30 درصد آن صرف پروژه های عمرانی عام المنفعه شامل مسجد، مجتمع فرهنگی مذهبی، حمام، غسالخانه، خانه عالم، توسعه معابر و کتابخانه خواهد شد و در این راستا در سال 91، تعداد 8 همایش استانی و شهرستانی و بیش از 60 جلسه ستادی مرتبط در سطح شهرستانها برگزار شده و در بیش از 100 روستا نیز جلسات چهره به چهره با کشاورزان و عاملین و مودیان زکات برگزار ش شده است.
رضوی، بهره گیری بیشتر از ظرفیت های ارزنده ائمه جمعه و جماعات نظیر تریبون نماز جمعه، تبلیغ چهره به چهره، برپایی کارگاه های آموزشی ویژه عاملین و جمع آوری زکات مستحبی و ترویج طرح شجره طیبه و فرهنگ سازی بیشتر در این زمینه را از جمله برنامه های این نهاد در جهت تشویق مردم به پرداخت زکات در سال 92 عنوان کرد.